ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
Округли сто „У корак са ХР трендовима“
04.10.2018.

Служба за управљање кадровима учествовала је на Округлом столу „У корак са ХР трендовима", у оквиру Међународне научне конференције Универзитета Сингидунум, FINIZ, 26. септембра 2018. године.
Догађај је окупио представнике ХР практичара и академске заједнице у области менаџмента људских ресурса. Посебан акценат дат је тренду, модерном, чак будућем у овој области, те је разматрана перспектива ХР функције, као и алтернативе одговора ХР заједнице на изазове савременог пословног окружења.
Излагачи су били представник државне управе и утицајних компанија приватног сектора.
Директор Службе за управљање кадровима, др Данило Рончевић, представио је надлежност и улогу Службе, специфичност управљања људским ресурсима у државној управи, као и неке од савремених техника и метода које Служба примењује. Представио је изазове у смислу даљег законског уређења ове области, очекиваног доношења новог Закона о државним службеницима, пратећих подзаконских аката, као и изазове у имплементацији у домену анализе посла, кадровског плана, интерног тржишта рада, Централне кадровске евиденције, на компетенцијама засноване селекције, оцењивања, задржавања запослених и управљања развојем каријере путем примене савремених метода подршке развоју: асесмент центар, саветовање, коучинг и менторство.

Остали излагачи били су представници компанија. Ана Минић, директор Одељења за обуку и развој запослених, говорила је о Tallent management-у у Банци Intesa a.d. Beograd. Тамара Летић, Employee experience manager, из Microsoft Development Center Serbia, говорила је о увођењу у посао новозапослених. Наташа Панчић, Head of HR, East Point Holdings Ltd, излагала је о примени дигиталног ХР-а и бројним изазовима у овој динамичној области. Сандра Првуловић, директор Агенције Fenix HR представила је ХР трендове у ИТ индустрији у Србији. Док је Гордана Стевић-Дулић говорила испред адвокатске канцеларије о специфичностима које проистичу из уговора о раду и из радног односа.
Скуп је поред презентације актуелности, али и посебности ХР-а у државној управи и приватном сектору, омогућио размену мишљења, те је било простора за одговоре на неке од бројних питања учесника. Скуп је изазвао велико интресовање и отворио нова питања која чекају нека будућа решења.

 

 

претрага