ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
Посета представника Националног института за развој људских ресурса Републике Кореје (National Human Resources Development Institute (NHI) of the Republic of Korea) Служби за управљање кадровима Владе Републике Србије
25.12.2017.

Посета представника Националног института за развој људских ресурса Републике Кореје проистекла је активност из раније потписаног Меморандума о разумевању између две земље, а који се односи на управљање људским ресурсима. Меморандум су 28.2.2017. године потписали директор Службе за управљање кадровима Данило Рончевић и министар за управљање људским ресурсима Републике Кореје Ким Донг-Кеук у Београду.

Посети 19. децембра 2017. присуствовали су представник Амбасаде Републике Кореје, представници Националног института за развој људских ресурса Републике Кореје, представници Службе за управљање кадровима, и Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Циљ посете је размена искуства и добре праксе између Републике Кореје и Републике Србије у погледу унапређења система усавршавања и развоја запослених, а пре свега у области унапређења Програма обуке руководилаца и електронског учења.

Учеснике су поздравили директор Службе за управљање кадровима др Данило Рончевић, као и господин Kichang Park, министар саветник у Амбасади Републике Кореје.

Република Кореја има дугу традицију улагања у Програме обука руководиоца, те је добро обучени лидер основ визије, мисије, организације и најзначајнијих инвестирања Националног института (NHI), према речима Chung Eunhee, заменика директора, руководиоца Програма развоја руководилаца високог ранга из иностраних представништава.

У технолошки изузетно развијеној Кореји, информационе технологије чине окосницу управљања људским ресурсима, те, према наводима Dr. Lее Hyunyoung, заменика директора, руководиоца Програма за развој руководилаца високог ранга, е-учење заузима истакнуто место и одвија се масовно.

Такође, резултате десетогодишњег развоја система стручног усавршавања, и правце будућег развоја у Републици Србији, представила је Снежана Антонијевић, шеф Центра за стручно усавршавање у Служби за управљање кадровима. Између осталог, истакла је да је реализовано преко 1500 обука на којима је обучено око 29.000 полазника. Реализацију и резултате Програма обуке руководилаца приказала је Наташа Живојиновић, координатор програма обуке руководилаца у Служби.

Закључено је да би наставак сарадње и размене искустава две земље допринео новом напретку у области обуке и развоја запослених, али и систему управљања људским ресурсима.

претрага