ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

СЛУЖБА ЗА УПРАВЉАЊЕ КАДРОВИМА

Насловна > Вести
Потписан Меморандум о разумевању у управљању људским ресурсима са Корејом
28.02.2017.

Београд, 27. фебруар 2017. године - Директор Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије Данило Рончевић и министар за управљање људским ресурсима Републике Кореје Ким Донг-кеук потписали су данас у Палати Србије Меморандум о разумевању између две земље који се односи на управљање људским ресурсима.

Делегација Републике Кореје је пре састанка са представницима Службе за управљање кадровима посетила Владу Републике Србије - генералног секретара Г-дина Новака Недића.
Директор Службе за управљање кадровима др Данило Рончевић је на састанку одржаном пре потписивања овог документа навео да је Србија на путу политичке и економске трансформације, као и да је препознала значај партнерства са Републиком Корејом на том путу.

Република Кореја је већ прешла тај пут и она је на првом месту у свету када се говори о електронској управи, истакао је директор Службе за управљање кадровима, изразивши задовољство тиме што ће та сарадња бити подигнута на виши ниво потписивањем овог документа.

Он је указао на то да су разговори са делегацијом Републике Кореје од великог значаја, будући да представљају подршку за развој и примену информационих технологија у управљању људским ресурсима.

Србија је препознала важност информационих технологија на путу реформи, а искуство које има Република Кореја од изузетног је значаја за нашу земљу, закључио је Рончевић.

H.E. KIM,Донг-кеук је пренео захвалност на указаном поверењу, позиву да посети Србију и сарадњи.

Он је подсетио на то да је Министарство за управљање људским ресурсима Републике Кореје основано 2014. године, уз напомену да његови представници раде највише на унапређењу служби Владе Републике Кореје за потребе грађана те земље.

H>E.KIM,Донг-кеук је нагласио да информационе трехнологије представљају централну тачку у управљању људским ресурсима, и додао да у оквиру надлежности ресорног министарства те земље постоји Национални тренинг центар за унапређење квалификација и способности државних службеника.

Надамо се развоју сарадње са Србијом у области електронског управљања, као и проширењу сарадње, поручио је министар за управљање људским ресурсима Кореје, упутивши позив делегацији Службе за управљање кадровима Владе Србије да посети ту земљу.

Током састанка делегација двеју земаља представљен је и рад Службе за управљање кадровима у претходних десет година, као и употреба информационих технологија у управљању људским ресурсима.

Истакнуто је да је кроз процес обуке ове службе прошло 20 хиљада државних службеника, као и да је остварена богата и значајна међународна сарадња и помоћ ЕУ у овој области.

Састанку су присуствовали и амбасадор Републике Кореје у Србији Ју Деђонг, као и председник Жалбене комисије Владе Републике Србије Веселин Лекић и председник Високослужбеничког савета Владе Републике Србије Ранка Вујовић.

Након одржаног састанка и потписивања Меморандума делегацију Републике Кореје је примила министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић и у срдачном разговору су размењена искуства две државе која се односе на управљање људским ресурсима.

претрага